Bygg och måla

Tre tips vid hyra av byggnadsställningar i Trollhättan

Byggnadsställningar kan hyras både av privatpersoner och företag i Trollhättan. För att spara pengar, ha fullgod säkerhet och överlag få en smidig lösning finns det minst tre saker att tänka på.

Montering sparar tid

Det kostar visserligen extra att få ställningarna utkörda och sedan monterade men det finns flera fördelar med alternativet – inte minst om det handlar om en stor villaställning. För det första behöver inte alla delar transporteras på egen hand från uthyrningsföretaget till hemmet. Det kan krävas mer än en väg med släpet för att få med allt.

För det andra skapar det en betydligt större säkerhet. Personal som monterar byggnadsställningar gör detta dagligen och vet vilka vanliga fel som ofta begås. De har utbildning och erfarenhet som innebär att de kan montera upp ställningarna på ett helt korrekt sätt. De ser även till att förankringen sker korrekt. När arbete ska utföras på 3 – 4 meters höjd är det mycket viktigt att säkerheten sätts i första hand. En del byggnadsställningar kan monteras ihop på egen hand, andra bör definitivt sättas ihop av proffs.

Varför hyra via företag?

  • Säkrare
  • Även med montering
  • Alltid försäkrat

Hyra byggnadsställningar från städer i närheten av Trollhättan

Att åka från Trollhättan till Uddevalla eller Ljungskile tar inte lång tid. Det öppnar alltså upp möjligheten att även hyra från dessa städer. Be om offert från företag både i Trollhättan och Uddevalla, samt ytterligare städer, för att få bättre offertunderlag. Var noga med att säga att byggnadsställningarna är tänkta att användas i Trollhättan eftersom det eventuellt kan uppkomma en extra utkörningsavgift om utkörning ska ske utanför Trollhättan.

Hellre för länge än för kort

Hur lång tid tar det att måla om huset? Allt för många räknar med en vecka medan det i själva verket tar tre. Fråga uthyrningsföretagen vad som händer om du behöver förlänga hyran i efterhand. Kanske är det värt att hyra tre veckor på en gång istället för att hyra en vecka och därefter betala dygnspris. En del företag kan inte heller lova att förlängning av hyrestiden är möjlig. Är ett avtal skrivet på en vecka och huset inte är klart inom den tiden måste ändå byggnadsställningarna monteras ner och lämnas tillbaka. Ett stort arbete och framförallt irriterande när sedan andra ställningar behöver hyras för att huset ska kunna bli klart.