Bygg och måla

Att tänka på vid beställning av spegel

En spegel kan göra stor skillnad för rummets ljus och rymd. Med rätt placering och storlek kan spegeln förstärka intrycket av ett rum. Måttbeställda speglar i Göteborg ger möjlighet att skapa en spegel som passar rummets behov och stil perfekt.

Val av spegel efter rum

Vilken sorts spegel som passar bäst beror på vilket rum den ska placeras i. I ett sovrum kan en vertikal spegel vid byrån fungera bra för morgonens rutiner. En stor spegel vid matbordet i matrummet skapar en känsla av rymd. I vardagsrummet kan en måttbeställd spegel från Göteborg på ena väggen balansera fönster på andra väggen och öka ljusinsläppet. Spegeln bör placeras så att den reflekterar rummets finaste detaljer.

Spegelns form och storlek

Formen på spegeln bör väljas utifrån rummets proportioner. En liggande rektangulär spegel passar över en långsmal byrå. En kvadratisk eller rund spegel kan vara ett dekorativt inslag över ett sidobord. Storleken på spegeln beror på hur mycket väggyta som finns tillgänglig och spegelns syfte. En spegel som ska ge känsla av rymd bör täcka så mycket av väggen som möjligt. En spegel för funktionellt bruk räcker med mindre format.

Ram och dekoration

Valet av ramen påverkar spegelns uttryck. En enkel, tunn ram smälter in i rummet medan en snidad träram skapar ett rustikt intryck. Speglar kan även beställas helt utan ram. Dekorationer som ljusslingor, blommor eller konstverk kan komplettera spegeln. Se till att dekorationsdetaljerna harmoniserar med spegelns stil för ett enhetligt intryck.

Belysningen spelar roll

Belysningen i rummet påverkar hur spegeln tar sig ut. Med rätt belysning kan spegeln förstärka intrycket av rummets volym. Undvik att placera spegeln mitt emot ett fönster så att den inte blir ett bländande inslag. Komplettera istället med punktbelysning vid eller ovanför spegeln för att framhäva dess effekt.

Vid beställning av måttbeställd spegel i Göteborg finns många val att ta hänsyn till gällande spegelns placering, storlek, form och ramar. Genomtänkta val skapar en spegel med stor inverkan på rummets ljus och rymd. Komplettera spegeln med passande belysning och dekoration för bästa intryck.