Bygg och måla

Ribbväggar hjälper dig att dämpa ljudet vid videomöten

Idag är fler videomöten rum på daglig basis än någonsin tidigare. Därmed är också problemen med störande bakgrundsljud, låg ljudkvalitet och andra ljudproblem mer påtagliga. Som tur är finns det mycket du kan göra för att förbättra ljudet vid videomöten. Till exempel kan du välja att installera ribbväggar för att dämpa ljudet i det rum där du har möten eller spelar in ljud.

Väggpaneler som absorberar ljud är väldigt användbara i mötesrum som är ämnade för digitala möten. Detsamma gäller också i studios som används för att spela in poddar, onlinekurser och dylikt. Du kanske jobbar hemifrån med att göra ljud- eller videoinspelningar? Eller så kanske du allt som oftast har många digitala möten att delta i? Oavsett anledning bör du överväga att försöka eliminera bakgrundsljud, ekon och liknande.

Akustikpaneler såsom ribbväggar är därför utmärka hjälpmedel oavsett om du har din lilla inspelningsstudio hemmavid eller om ni har ett särskilt rum på företaget för detta ändamål. För det spelar faktiskt mindre roll om du deltar i videomöten eller konferenser, eller om du alltså spelar in en podcast eller videomaterial. Ljud som okontrollerat studsar runt i rummet ger intrycket av dålig ljudkvalitet och bör därför undvikas till varje pris!

Ribbväggar behöver inte vara så dyra som du kanske tror

Trodde du att akustikpaneler är dyra? Då bör du tänka om – en uppsättning professionella ribbväggar behöver faktiskt inte vara så kostsam som du kanske föreställer dig. Faktum är att du kan hitta sådana akustikpaneler som inte kostar mer än en tusenlapp eller två. De är dessutom väldigt snygga och kan hjälpa dig i din strävan att få bukt med dåligt ljud!

Det finns förstås andra möjliga lösningar på detta problem. Men inget av dessa alternativ är lika snyggt och effektivt som en ribbpanel:

  • Tjocka gardiner, mattor och andra ljuddämpande textilier
  • Äggkartonger som sätts upp på väggarna
  • Tråkiga och iögonfallande ljudabsorbenter
  • Stora och otympliga akustiktak
  • Fula, ljuddämpande kontorsskärmar

Därför bör du tänka om ytterligare ett varv och överväga att skaffa denna nya sorts akustikpaneler. De kommer både att förhöja rummets akustik och dämpa ljudet när du har dina videomöten!