Bygg och måla

Att beställa elavtal

Stockholms Elbolag är ett företag som distribuerar el genom olika avtal. Man kan välja mellan kombi, rörligt och fast. De har en tydlig miljöprofil och använder bara 100 % miljösnäll el.

Att byta elavtal är enkelt. Så här går det till:

Steg för steg

  1. När du går in på deras hemsida ser du två knappar i headern. Klicka på den där det står ”privatperson”. När du har gjort det, tas du till en undersida med ett formulär.
  2. Nu är det dags att välja avtalslängd. Som privatperson föreslås fast pris, och man kan välja mellan 3 månader som lägst, och fem år som högst.
  3. Sedan är det dags att välja elursprung. Här kan du välja NordenMix, som innebär ca 339 gram koldioxid per kWh, eller alternativet som heter 100 % Förnybar el. Det sistnämnda innebär alltså 0 utsläpp av CO2.
  4. Sedan är det bara att fylla i uppgifterna. Du får också välja betalsätt och om du är nyinflyttad i bostaden. Till höger ser du nu en prisspecifikation. Den totala kostnaden samt månadsavgift och jämförpris presenteras nu. Under prisspecifikationerna fyller du i adress- och kontaktuppgifter.

Samfaktura?

Har du många anläggningar eller fastigheter kan Stockholms Elbolag vara ett smidigt alternativ. Företaget är nämligen unikt i det att de erbjuder en faktura – oavsett antalet fastigheter.

Bara snäll el

När du beställer ett elavtal kan du välja 100 % förnybar energi – som alltså inte innebär några koldioxidutsläpp. Det här kan jämföras med det andra alternativet, NordenMix, som innebär ca 339 g CO2 per kWh.

Kombi, fast och rörligt hos Stockholms Elbolag

För privatpersoner rekommenderas det fasta avtalet, men det finns fler alternativ. De har även:

  • Premium Garanti. Det här avtalet rekommenderas främst för företagare. Det är ett tryggt och prisvärt alternativ, med relativt liten risk. Dock lite mer risk än fastprisavtalet som rekommenderas för privatpersoner. Garanti är det avtal som rekommenderas mest av Stockholms Elbolag.
  • Premium Försäkring. Det här är det tryggaste avtalet, enligt Stockholms Elbolag själva. Det som gör det här avtalet unikt är att medan det förvisso är ett fastprisavtal – så har det också ett pristak. Det innebär alltså att när kostnaden för pristaket är nått, så tar företaget över kostnaden.