Bygg och måla

Fyra tjänster att anlita till kontoret

Kontorsstädning

Har du nyligen öppnat kontor? Eller har du haft ett kontor en längre tid, men inte riktigt hunnit tänka på allt som hör till? När man har ett kontor har man ofta mycket att stå i. Att då hinna med saker som kontorsstädning, gräsklippning och teambuilding kan kännas alldeles för mycket. Saker som kontorsstädning vill man gärna inte heller delegera till sina anställda. De är trots allt sannolikt anställda för en annan kompetens än just städkompetens.

Har du någon av dessa tjänster till ditt kontor?

Upplevelser till de anställda

Det är numera väldigt populärt att göra något roligt tillsammans med kollegorna på företaget. Vad passar då bättre än att boka en härlig upplevelse för hela gänget? Vilka upplevelser man bokar kan såklart skilja sig mycket åt, men det kan till exempel handla om en utlandsresa, resa till storstad (Stockholm eller Göteborg t.ex.) eller en kryssning.

Sedan finns det mängder av upplevelser som är mer speciella. Till exempel kan företag spela beachvolley inomhus, bygga jättepussel eller åka limousin på vattnet. Här går det givetvis att i hög grad anpassa upplevelserna efter gruppen. Ett nytt IT-företag kanske gärna gör något teknikrelaterat, så som att pröva på VR-glasögon och liknande. Flest upplevelser finns förmodligen i Stockholm, men går att hitta på många håll i landet.

Kontorsstädning

Att ha regelbunden kontorsstädning gör mycket för arbetsmiljön. Det är allmänt vedertaget att en ren och fräsch arbetsplats gör att de anställda trivs bättre och därmed också blir mer produktiva, vilket givetvis ligger i en arbetsgivares intresse.

Att hitta kontorsstädning är inte särskilt svårt. Enklast brukar det vara om kontoret är i en storstad, Stockholm till exempel, eftersom utbudet helt enkelt är större. En så pass vanlig tjänst som kontorsstädning går dock att hitta på de allra flesta håll i landet – inte bara i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Utbudet är relativt stort välj därför bolag med omsorg så att de får hög kvalité på kontorsstädningen som förväntas.

En ergonom

Det här kan framförallt vara lönt att investera i om ni är många arbetare på kontoret. En ergonom kan komma till kontoret för att utbilda de anställda i arbetspositioner och ge råd och tips kring inköp av kontorsmaterial. Precis som med kontorsstädning och upplevelser, finns de största delarna av landets utbud i Stockholm och Göteborg. Om ditt kontor är baserat i en lite mindre stad behöver dock ändå inte vara omöjligt att hitta en ergonom.