Bygg och måla

Få ett bra vatten hemma med produkter från BWT

BWT är ett av Sveriges ledande och mest erfarna företag inom vattenrening. Att rena ditt vatten är nämligen viktigt om du har en egen brunn. Detta eftersom du själv är ansvarig för ditt vatten. Enligt en undersökning är det över 1 miljon personer i Sverige som har vatten från en egen vattentäkt. Men samtidigt är det cirka 20 procent av dessa som har dricksvatten som inte ska drickas då det är otjänligt.

Innan du påbörjar ditt arbete med att rena ditt vatten bör du göra en vattenanalys. Genom denna analys får du svart på vitt hur ditt vatten ser ut och vad du bör göra åt det. Dricksvatten ska vara både färg- och luktfritt men också smaka gott.

Produkter från BWT för ditt hem

Du hittar enkelt det du söker inom vattenfilter och vattenreningsprodukter från BWT som du kan vara i behov av. Men är du osäker kan du alltid kontakta en återförsäljare som kan guida dig rätt. BWT gör produkter för svenska hushåll som passar kök, dusch och badrum.

I köket kan du rena vattnet på olika sätt. Du kan till exempel använda dricksvattenfilter, filterkannor eller avhärdningsfilter. I badrummet är det främst avhärdningsfilter som används. Men som sagt finns det flera olika typer av filter som kan användas:

  • Avhärdningsfilter. Används i köket för att få ett avhärdat vatten som är skonsamt mot både disk och porslin. Används också i badrum och dusch för till exempel att få ett mjukare vatten när du duschar. Andra fördelar är att du skyddar rördelar, kakel och maskiner som är kopplade till vattnet från kalkavlagringar. Du får även lägre energiförbrukning och lägre förbrukning av rengörings- och tvättmedel.
  • Järn och manganfilter. Detta filter motverkar att ämnen som järn och mangan kommer ut i dina rör vilket i sin tur skulle kunna leda till en igensättning på ventiler och armatur.
  • Avsyrningsfilter. Om du har hög kolsyrehalt i vattnet kan detta leda till angrepp på ledningar vilket kan leda till stora skador på systemet och även läckage. Med detta filter tillför du mineraler och höjer pH-värdet i vattnet som ska motverka det ovanstående.