Bygg och måla

Boka flyttfirma Kristianstad

Att flytta i Kristianstad gör man inte i en handvändning. Det är mycket som ska göras; man ska packa kartonger, flytta alla abonnemang, ha koll på olika nycklar och sedan packa upp allting. Oftast tar en flytt mycket längre tid än man räknat med. När man väl fått klart alla förberedelser inför flyttkörningarna, gäller det att ha packat korrekt. Det kan underlätta avsevärt att ha stapelbara lådor. Ett sätt att förenkla flyttprocessen kan vara att anlita en flyttfirma i Kristianstad.

Jämföra offerter?

Det är viktigt att begära in offerter från flera olika flyttfirmor i Kristianstad så att du kan jämföra priser och andra villkor. Det kan kännas extra tryggt att välja en erfaren och välkänd flyttfirma i Kristianstad som erbjuder nöjd-kund garanti samt RUT-avdrag. Dessa faktorer kan göra skillnad i helheten! Ett exempel på en sådan flyttfirma är JP Flytt Syd.

Vilka tjänster erbjuder en flyttfirma i Kristianstad?

De flesta flyttfirmor i Kristianstad erbjuder en rad olika tjänster. Det är upp till dig som kund att avgöra hur många och vilka tjänster du vill köpa. Kanske vill du få kartonger hemkörda men packa själv för att komma ner lite i pris. Eller så vill du att flyttfirman i Kristianstad hjälper till med allting från A-Ö. Det kostar så klart lite mer men å andra sidan så behöver du i stort sett inte göra någonting själv. Flyttpersonalen har med sig kartonger, bubbelplast och emballagepapper hem till din bostad. De packar allt ert bohag och skriver noga på alla kartonger vad de innehåller. De lastar sedan in i lastbilen, transporterar till den nya bostaden och packar upp allting i det nya hemmet. Du tjänar in väldigt mycket tid på att låta en flyttfirma i Kristianstad ta hand om hela din flytt och inte minst, du slipper ond rygg och värkande leder som annars är en vanlig följd när man bär och kånkar på flyttkartonger.

Vilken tidsplan ska jag räkna med?

Hur lång tid är flytt tar beror så klart på hur mycket saker man har, hur pass nära som lastbilen kan parkera bostaden, om det finns hiss i fastigheten och vilken våning man bor på. Det spelar också in hur lång tid det tar att köra mellan de olika adresserna. En flyttfirma kan därför aldrig ge en exakt tid för hur lång tid hela flytten kommer att ta men brukar komma med en tidsuppskattning. En mindre lägenhet brukar ta några timmar att flytta ut, förutsatt att det är minst 4 flyttpersoner som jobbar. Att packa ur brukar gå en aning fortare. En internationell flytt brukar ta flera månader.