Bygg och måla

Estetiska säkerhetsdörrar

Att inbrottsstatistiken ökat från och till under åren är inte någonting oväntat för någon. Det är allt fler som finner sina hem raserade efter att en tjuv varit i farten. Trots detta har användningen av larm och säkerhetsanordningar inte växt i samma utsträckning. Detta är dock någonting som kan få en rask ändring under kommande år. Framförallt är säkerhetsdörrar någonting som blivit vanligare. Det är en förhållandevis billig och enkel lösning på ett tydligt hot. Utbudet har blivit större i takt med ett eskalerande intresse och man kan i dagsläget få hem sin säkerhetsdörr kort efter att man lagt sin beställning. Många av dessa kan lämna visst övrigt att önska i fråga om skönhet, men det finns undantag!

Snygga dörrar

Bland de företag som jobbar med säkerhetsdörrar har det Europeiska företaget Torterolo & Re gjort sig kända för att erbjuda elegans och estetik i kombination med säkerhet. En Italiensk säkerhetsdörr kan smälta in väl i övrig miljö oavsett om det rör sig om sekelskiftesbyggnader eller moderna stilar. Även dubbeldörrar i klassisk stil finns att välja bland i det stora utbudet. Verksamheten bakom Torterolo & Re har en historia från 1964. Initialt var det i första hand fråga om vanliga dörrar i vacker design, men sedan 1980-talet är samtliga säkerhetsklassade. Bolaget äger samtliga produktionsanläggningar vilket gör att man kan anpassa varje dörr helt och hållet utifrån kundens önskemål. Hela sortimentet är endast tillgängligt för den som inhandlar sin dörr via agenter i Italien och Frankrike. Dock kan Svenska konsumenter införskaffa säkerhetsdörrar från detta bolag via sidor som denna vilken tillhandahåller en och annan Italiensk säkerhetsdörr. Det är fråga om ett något mindre sortiment men fullt tillräckligt för att man skall finna någonting som är i linje med vad man jagar.

Det finns en rad fördelar med att installera en klassad säkerhetsdörr. Dels det uppenbara, att man får ha sitt hem ostört och ifred. Därtill att försäkringsbolaget gärna premierar de fastigheter som väljer att bidra till säkerheten. Hur det ser ut hos varje försäkringsbolag är någonting var och en får undersöka inför en beställning av dessa säkerhetsdörrar. Såväl låsmekanismer som stommar, reglar och karmar tas fram för att bidra till högsta säkerhet vilket avskräcker åtskilliga potentiella tjuvar.