Bygg och måla

Centraldammsugare – en populär produkt

Centraldammsugare har blivit omåttligt populära på senare år. Det är en bekväm produkt som är mycket enkel att använda. Du behöver inte släpa runt på en tung maskin som ska över trösklar och runt hörn. Det räcker med en slang och ett munstycke. Nu kan du beställa centraldammsugare online från Cenvas web-butik. Där finns också kompletta centraldammsugarpaket, handtag, munnstycken, dammsugarpåsar, rördelar och slangar. Det finns regelbundet specialerbjudanden med produkter till nedsatta priser så har du tur kan du göra ett riktigt fynd! Läs vår dammsugar-guide och få reda på allt du behöver om att köpa centraldammsugare online!

Vad är en centraldammsugare?

En centraldammsugare fungerar lite annorlunda jämfört med en klassisk dammsugare. En centraldammsugare består av en motor och en uppsamlare. Till motorn och uppsamlaren drar man rör så att man kan ansluta en slang. Sedan sätter man bara fast dammsugarslangen direkt på uttaget för röret. Slangen som man använder brukar vara ganska lång, minst åtta meter. Uttagen som installeras för centraldammsugaren brukar vara placerade så att man enkelt kan dammsuga hela kontorslokalen eller sjukhuset. När du dammsuger så behöver du alltså inte släpa runt på centralenheten och den har ingen motor som riskerar att göra fula märken på dörrposter eller stolsben.

Smarta tillbehör

När du köper en centraldammsugare online så kan du också köpa till en mängd olika tillbehör. Det finns till exempel speciella knappar som du kan montera på själva slangen för att enkelt kunna stänga på och av dammsugaren. Ett annat tillbehör är skräpluckor som är en utmärkt hjälp när du snabbt ska städa av köket eller hallen. De är enkla att använda och startar automatiskt när luckan öppnas och du kan enkelt städa bort smulor och matbitar som ligger på golvet istället för att behöva ta fram sopborsten.

Finns det några nackdelar?

Som med alla produkter så finns det även mindre bra aspekter med en centraldammsugare som du köper online. Slangen till en centraldammsugare är ganska lång, annars räcker den ju inte till alla delar av byggnaden som ska städas. En del personer tycker det är svårt att förvara slangen eftersom den tar ganska mycket plats. Men när du köper en centraldammsugare online från Cenva så kan du även beställa en slangvinda där du enkelt kan rulla upp slangen när du inte använder den. Den centrala dammsugarenheten tar också plats men i de flesta hus finns det ju en källare eller vind där den kan förvaras.