Bygg och måla

Svenskatält – ett familjeföretag från norr

Svenskatalt.se, eller Svenska tält som företaget heter, är ett svenskt familjeföretag från Dorotea. Företaget är Sveriges och Nordens enda tillverkade av förtält och de har varit verksamma i över 35 år. Idag består företaget av ett 20-tal anställda och de både designar och tillverkar produkterna, som förutom förtält innehåller markiser och andra tillbehör, i den egna fabriken.

Om företaget

Svenska tält har en historia som sträcker sig tillbaka till 1983. Företaget är ett familjeföretag, från och i Dorotea, som i dag har ett drygt 20-tal anställda i den egna fabriken. Här tillverkas förtält och markiser till husvagnar och husbilar, samt även en del tillbehör. Företaget står själva för design och produktion – där den sistnämnda innefattar både klassiskt handarbete och högteknologiska lösningar.

Svenska tält är det enda tillverkaren av förtält i hela Norden och de sköter allt på plats i Dorotea – från idéer till eftermarknad.

Utbudet på svenskatalt.se

På svenskatalt.se går det att se hela utbudet av produkter och det går även att beställa produkter direkt på hemsidan. De som heller vill ”klämma och känna” eller om behov finns av hjälp i valet av till exempel förtält eller markis så finns återförsäljare runt om i hela Norden.

Produktutbudet på svenskatalt.se ser ut enligt följande:

  • Förtält
  • Markiser
  • Vindskydd
  • Tillbehör

Förtält finns för både husvagnar och husbilar, även om utbudet för just husbilar än så länge är något begränsat. Främst har de ett stort utbud av förtält för husvagnar – här finns flera olika modeller att välja bland.

Även utbudet av markiser är främst för husvagnar och det finns modeller som passar för både sommar och vinter. Företagets vindskydd kan monteras på markiserna men det finns även helt fristående sådana som så ledes passar både för husvagn och husbil.

Under kategorin tillbehör hittas mattor och golv att ha i förtältet även mattor avsedda att ha inne i husbil eller husvagn. Övriga tillbehör som finns att hitta är olika skydds, – och rengöringsprodukter samt reservdelar till dom egna produkterna.

Företaget ägnar sig även åt en del specialarbeten, vilka går att se exempel av på hemsidan. Där syns till exempel åkmadrasser att åka på nedför pulkabacken om vintern, praktiska kapell till släpvagnar och liknande samt även skydd att hänga i öppningarna på carports.

Informationen är hämtad från svenskatalt.se