Bygg och måla

Bygga pool på tomten

Har du någon gång avundats din granne som har en fin pool på altanen? Grannen som under sommarens alla dagar kan ta sig ett dopp utan att behöva gå ned till den packade stranden full av sand och skrikande barn. Du är inte ensam, många av oss drömmer om en egen pool som bara är vår, en pool dit vi kan gå för en lugn stund och där vi kan ta oss ett dopp utan att bli attackerade av ungdomar som gör bomben eller skvättande simmare som crawlar förbi. En pool med stort pooltak är helt klart någonting vi alla önskar oss, men hur får man ut så mycket som det bara går av att ha en egen simbassäng i trädgården?

Vad är fördelarna med ett pooltak?

Ett pooltak ser till så att du förblir nöjd med din pool under årets alla dagar. Den skyddande kupolen ser till så att ditt badvatten håller sig fritt från lort och håller dess standard högt utan att du behöver anstränga dig för att hålla det i skick. Höstens fallande löv blir ett minne blott och med hjälp av pooltaket har du nu full kontroll över vad som hamnar i ditt vatten. Inte nog med det så finns pooltaket där för att göra det möjligt att ta ett bad även när snön ligger tjock på altanen och blommorna i rabatten vissnar. Tänk dig själv, hur mysigt vore det inte att gå in i vad som mest kan liknas vid en iglo, tända några ljus och simma runt i mörkret med julmusik i högtalaren?

Hur man väljer man pooltak

Pooltaket ger dig en ny dimension under vår, sommar, höst och vinter och varje årstid har sin egen charm. Utefter vad som passar just dig kan du finna den modell som fungerar bäst för dina behov. Älskar du att simma årets alla dagar? Då väljer du det tak av den högre varianten som ger dig tillräckligt med utrymme för just det ändamålet. Bryr du dig bara om att skydda ditt vatten mot yttre omständigheter? Då räcker det med ett mindre täcke som bara försvarar poolen från diverse luftburet skrot. Uppskattar du ett vinterbad? Välj kupolvarianten som både stoppar snöflingorna från att falla ned i poolen och håller borta allt för tunga drivor snö från att lägga sig på taket. Det finns ett tak för alla och det finns garanterat ett tak för just dig!