Bygg och måla

Anlita en städfirma i Göteborg för ditt företag

Oavsett om ett företag har hundratals anställda eller om det är ett fåmansföretag spelar första intrycket hos kunder roll. En ren och fräsch reception och lokal som inger en välvårdad känsla kommer att göra ett positivt intryck på alla besökare. I den här artikeln ges förslag på vad ett företag bör tänka på innan det anlitar en städfirma samt en överblick av professionella städfirmor i Göteborg. Detta är ett av de företag som erbjuder städ för hemmet sverigeco.se.

Att tänka på i valet av städföretag

Med tanke på antalet städfirmor i Göteborg kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja leta. Första steget är dock att internt bestämma vilka tjänster som efterfrågas. Att ha detta klart för sig gör det enklare att förhandla med konkurrerande städfirmor vad gäller pris. Till exempel bör det internt klargöras:

Frekvens. Hur ofta är det lämpligt att städfirman kommer? Veckovisa uppdrag är det vanligaste, men det finns naturligtvis andra lösningar. Det beror helt på företagets situation och dess behov.

Tider. Finns det vissa tider under en vecka när det är olämpligt att städfirman är där? Det kanske är under särskilt stressiga dagar eller om kontoret är fullt med folk. Kanske är det helt enkelt att föredra om städfirman kommer på morgonen eller på kvällen efter kontorstid.

Behov. Försök att definiera vilka uppgifter städfirman behöver utföra. Kanske gäller det framför allt kontinuerlig städning och påfyllnad av förbrukningsvaror, men också periodvis fönsterputsning och storstädningar.

Offerter från städfirmor i Göteborg

Det enklaste sättet att få ett bra prisförslag är först och främst att, som beskrivet ovan, ha en tydlig idé om vad företaget efterfrågar. Därefter kan det vara en god idé att använda sig av en jämförelsesajt där olika städfirmor verksamma i Göteborgsområdet listas tillsammans med recensioner från andra kunder. På så sätt går det att ganska fort bilda sig en uppfattning om vilka städfirmor som kan vara lämpliga alternativ, även vad gäller pris. Därefter gäller det att skicka offertförfrågningar till de mest intressanta profilerna, vilket enklast görs via städfirmornas hemsidor. Det finns oftast ett standardiserat formulär som är enkelt att fylla i, eller kontaktuppgifter för email eller telefonsamtal om man föredrar det.