Bygg och måla

Exempel på olika tjänster hos en städfirma i Stockholm

Att köpa tjänster inom städning är något som blivit populärt – både bland företag och privatpersoner. RUT-avdraget, som kan ge ett lägre pris för arbetskostnaden för privatpersoner, kan säkerligen vara en bidragande orsak till att olika städtjänster köps flitigt.

Nedan följer några exempel på vanliga tjänster, där informationen är hämtad från bland annat ishine.se med flera städfirmor i Stockholm.

Städtjänster för privatpersoner

För privatpersoner gäller som sagt RUT-avdraget, något som kan ge en reducerad arbetskostnad med upp till 50%. Det innebär i praktiken att den som köper en städtjänst bara betalar drygt halva priset för den, vilket gör att det inte bli allt för dyrt att ha städhjälp i hemmet.

Enligt denna städfirma i Stockholm finns framför allt två tjänster som är väldigt populära bland privatpersoner och det är hemstädning och storstädning. Hemstädning är en tjänst som vanligen köps löpande, till exempel med en, två eller tre veckors mellanrum.

En storstädning är en grundligare typ av städning som många väljer att köpa lite då och då, till exempel inför högtider och liknande.

Utöver dessa två finns även andra tjänster som är vanliga, så som flyttstädning och fönsterputsning.

För företag

Även bland företag är det vanligt att köpa städtjänster av olika slag, både löpande och vid enskilda tillfällen. Den städfirma i Stockholm som informationen i denna text är hämtad från erbjuder sina tjänster till både privatpersoner och företag men det finns även firmor som bara erbjuder tjänster till företag och vice versa.
Nedan följer några tjänster som företag kan hitta hos dem:

  • Kontorsstädning
  • Trappstädning
  • Fönsterputsning
  • Desinfektion

Tips för att välja städfirma i Stockholm

Det bästa tipset för den som letar efter en städfirma i Stockholm, privatperson som företag, är att jämföra några olika alternativ för att se vilka skillnader och likheter som finns. Vad ingår till exempel i dom olika tjänsterna och vad kostar det?

Önskas till exempel en hemstädning kan det vara värt att kolla exakt vilka städmoment som ingår, hos några olika aktörer, för att på så vis även få en uppfattning om vad pengarna faktiskt läggs på.

Vidare kan det även vara bra att jämföra omdömen och referenser, kontrollera att företagen är registrerade för F-skatt samt kolla om dom är anslutna till något kollektivavtal. Detta för att försäkra sig om arbetsvillkor och liknande för dom anställda som utför tjänsterna.