Bygg och måla

Allt du behöver veta om att byta fönster i Stockholm

Dags att byta fönster i hyreshuset eller i bostadsrättsföreningen? Ett fönsterbyte kan många gånger vara nödvändigt om dom nuvarande fönstren är gamla och inte håller måttet. Men hur går det egentligen till och vilken typ av hantverkare genomför fönsterbyten i Stockholm? Nedan kan du läsa mer om hur fönsterbyten går till och annat som är bra att veta för den som planerar att genomföra ett.

Företag som erbjuder att byta fönster i Stockholm

I Stockholm finns företag som specialiserat sig på fönsterbyten och så ledes bara arbetar med att just byta fönster. Ett av dessa är JO´s Fönsterbyggarna, som främst hjälper hyresvärdar och bostadsrättsföreningar att genomföra regelrätta fönsterbyten. Just det här företaget har funnits sedan 90-talet och har den kompetens som behövs för att ge kunden det där lilla extra. JO´s Fönsterbyggarna jobbar med att byta fönster i Stockholm men även i följande städer:

  • Håbo
  • Enköping
  • Uppsala
  • Västerås

Så går ett fönsterbyte till

Att byta fönster kan kännas som ett stort projekt men faktum är att det flyter på ganska smidigt, och att det dessutom går ganska snabbt. För att genomföra ett fönsterbyte i Stockholm börjar man givetvis med att kontakta ett företag som erbjuder det, till exempel det ovan nämnda.

Därefter kommer företaget ut och gör en slags besiktning för att kunna lägga upp arbetet och beställa det material som behövs. När det är dags för själva arbetet med att byta fönster så kommer företaget täcka golvytor och flytta på sådant som är i vägen och sedan byter man helt enkelt några fönster i taget – om vädret tillåter.

Vid dåligt väder och låga temperaturer anpassar man fönsterbytet efter det genom att byta färre fönster åt gången för att inte släppa ut all den varma luften. Är det väldigt kallt är det inte ovanligt att man använder värmefläktar för att minimera att kyla ut byggnaden för mycket.

Därför måste man byta fönster ibland

Fönster som inte håller måtten kommer i det långa loppet att påverka plånboken. Energiförbrukningen blir högre och det kan rent av bli dragit och kallt inne även om värmen står på max. Är flera fönster dessutom trasiga eller i dåligt skick påverkar det byggandes utseende på ett negativt sätt och för värdets skull är det viktigt att fräscha upp och hålla efter.