Bygg och måla

Bygga fritidshus? Här är fördelarna med att välja nyckelfärdigt

Har det blivit dags att göra slag i drömmen om ett eget fritidshus? Det finns många fördelar med att bygga nytt – inte minst det faktum att man kan få det precis som man vill ha det. Det finns också fördelar med att välja så kallade nyckelfärdiga hus, vilket i princip innebär att man kan flytta in utan att behöva göra något själv.

Fördelar med ett nyckelfärdigt fritidshus

Att ha ett fritidshus att spendera semestrar, helger eller kanske vid varje chans som ges är livet för många. Ett nyckelfärdigt fritidshus är ett bra alternativ för den som inte vill göra något av jobbet själv, samt för den som vill att det nya huset ska stå på plats snabbt, smidigt och smärtfritt.

Några av fördelarna med detta alternativ är:

  • Mycket att välja bland – Det finns mängder av modeller och stilar att välja bland för den som vill köpa ett färdigt fritidshus. Man behöver alltså inte göra avkall på utseendet – det finns något som passar dom flesta oavsett om man vill ha ett modernt eller klassiskt utseende.
  • Spara tid – Den stora fördelen med detta alternativ är att det sparar mycket tid, speciellt jämför med om huset hade byggts av lösvirke. Dessa hus monteras relativt snabbt och sparar köparen både tid och kraft, samt att inflytten kan ske snabbare.
  • Säkert pris – Genom att välja ett nyckelfärdigt fritidshus kommer man veta det exakta priset i förväg. När man bygger själv eller bara köper ett skal kan det komma till många oförutsedda kostnader för både material och hantverkare. Priset som anges för nyckelfärdigt är också det slutliga priset, även om det såklart kan komma till kostnader för olika tillval.

Att tänka på inför valet

Att bygga nytt är både spännande och roligt men det innebär också många och viktiga val. Att kolla på olika modeller och alternativ innan man bestämmer sig är viktigt och det kan dessutom vara bra att fundera på saken en tid innan man beställer det nya huset.

Fundera över olika typer av behov och önskemål kring storlek, utseende och andra saker som känns viktiga. Det faktum att det finns många valmöjligheter gör såklart att det kan kännas svårt att välja men det gör också att det finns lösningar som passar för dom flesta.