Bygg och måla

Bra checklista för flytten

Är det möjligen så att du ska flytta? En flytt kan vara både tidskrävande, jobbigt och kosta en del pengar. Dock går det enkelt att flytta, genom god planering samt att kanske även satsa på att anlita en flyttfirma i Borlänge. En flytt innebär inte bara att ta alla dina saker och ditt bohag från din gamla bostad till den nya. Det omfattar även en del andra saker som måste göras. Abonnemang ska flyttas eller sägas upp, adressen ska ändras och sedan är det ju även en flyttstädning som ska ske. Läs våra tips nedan, för att få en smidigare och enklare flytt.

Börja med att göra en lista

Innan du börjar packa kartongerna fulla, se till att göra en lista med saker att packa samt andra saker som ska göras i samband med flytten. Du kan till exempel skriva upp alla saker per rum som ska flyttas, samt ett bra schema för när packningen ska ske. Skriv även ner när flyttfirman kommer, när du ska flyttstäda och så vidare. När du väl börjar packa sedan, se till att märka upp lådorna med var de ska vara. Det är enklare då att packa upp dem sedan i ditt nya hem.

Flyttfirma eller flytta själv?

Du har två alternativ när du ska flytta. Du kan anlita en bra flyttfirma i Borlänge, eller sköta hela flytten på egen hand. Om du väljer att ha en flyttfirma till din hjälp, så kan du ofta även där välja om de ska hjälpa dig med allt, från packning, till att bära, till att transportera, eller bara delar av det. Se till att hitta en pålitligt och prisvärd flyttfirma. Om du väljer att göra hela flytten själv, så bör du se till att packa på bra sätt, hyra kärra och be ett gäng kompisar om bärhjälp. Packa i kartonger men använd även resväskor, påsar och annat för kläder med mera. Viktiga dokument bör inte packas ner i lådor. Ha dem i en mapp och bär dem för sig.

Gör en sista koll

När alla saker är packade och det är kvällen före flytten, så se till att göra en sista genomgång av din bostad. Kontrollera så att du inte glömt kvar något i ett rum. Kolla även av skador och märken som kanske måste åtgärdas, samt frosta av frysen och stäng av kylen. Efter att du fått hjälp av en flyttfirma i Borlänge och är på plats i nya hemmet, så kolla av att allt finns där det ska och börja packa upp.